Rugāju bibliotēka

Navigation

Aktualitātes

...īsu mirkli pirms...

Decembrī, bibliotēkas apmeklētājiem bija iespēja aplūkot vairākas izstādes. Bibliotēkas lasītavā varēja apbrīnot burvīgos Ilonas Kapteines, Ilutas Učelnieces un Lūcijas Šmites darinātos Rūķus. Pa baltu, sniegotu taku, Rugāju bibliotēkā saradušies Rūķi. Skaisti saposušies, stāv uz savām kājelēm, baltos zābakos, baltos cimdos tērptas rokas, baltas bārdas un gaida… Gaida baltas domas un  brīnumu, gaida labus vārdus un kādu, ar kuru tajā visā dalīties. Kurš gan nezin, kas ir Ziemassvētku vecīša lieli palīgi. Protams, Rūķi! Zini, ir dažādi rūķi- Darba rūķi, Miega rūķi, rūķi Stāstu stāstītāji, Mājas rūķi, Meža rūķi, Brīnumu rūķi un, protams, Grāmatu rūķi, tos var sastapt bibliotēkas grāmatu plauktos.

Tūlīt jau Ziemassvētki, laiks, kad iespējams viss. Mēs katrs gaidam brīnumu, kāda sapņa piepildījumu. Gribētos domāt, ka bibliotēkā ieradušies Brīnumu rūķi, varbūt notiks brīnums un Rūķim ausī iečukstētā vēlēšanās piepildās!

Līdz katrai sīkai detaļai pārdomāti un izveidoti olektgari vīriņi. Par tiem jūsmoja ne tikai bērni, arī pieaugušie pakavējās pie simpātiskajiem rūķiem.

Rugāju sieviešu biedrības „Ūdensroze” dalībnieces – Iluta Učelniece, Marta Gailuma, Ilona Kapteine, Zane Simone, Lūcija Šmite, Lilija Ivanova, Zinaida Popova izstādē izlika savus košos adījumus, austos grīdceliņus,  sveces, svečturus un pat apgleznotus šķīvjus.

Līdztekus košajiem, mīkstajiem adījumiem, bibliotēkā varēja aplūkot cēsinieces Ineses Jansones amatniecības darinājumus no koka un rotas ar dabīgiem akmentiņiem.

Liels paldies „Ūdensroze” čaklajām rokdarbniecēm, par skaistajiem darbiem, par Jūsu neizsīkstošo enerģiju un dzīvesprieku, ko smeļamies raugoties uz  darinājumiem. Novēlu arī nākamgad Jums daudz radošu ideju un spēka realizēt tās visas! Paldies par sadarbību un atsaucību un tiksimies jau nākamājās izstādēs!