Rugāju bibliotēka

Navigation

Aktualitātes

Vakariņas ar draugiem… bibliotēkā.

Rugāju vidusskolā no 23.-27.janvārim notika Erasmus+ projekta aktivitātes. Skolā viesojās bērni no Itālijas un Portugāles. Katram skolas skolēnam, kurš ņem dalību šajā projektā, vajadzēja uzaicināt ārzemju jaunieti uz mājām, vakariņot. Arī mana Marika paziņoja, ka vakariņās pievienosies trīs itāļu meitenes - Debora, Vanessa un Melania, bet... diemžēl, mūsmājās “mitinājs” gripas vīruss, tāpēc ilgi nedomājot pateicu, vakariņosiet bibliotēkā! Kāpēc ne?

Tematiski tika saklāts galds, nekas, ka ar katliem nācās braukt uz bibliotēku, toties vakars meitenēm bija izdevies. Bija patīkami redzēt un dzirdēt jauniešu savstarpējo komunikāciju. Tik neierasti dzirdēt dzīvespriecīgo itāļu valodu. Meitenes mācīja viena otrai dažādus teicienus gan latviešu, gan itāļu valodās. Meitenes ēda, sarunājās, jokoja, smējās. Vienu brīdi bibliotēku pieskandināja jautra itāļu dziesma , par meiteni ar blondiem matiem. Pēc trīs stundu kopā būšanas meitenes šķīrās, lai nākamajā dienā atkal tiktos. Katra meitene, kā piemiņu no šī vakara, saņēma īpaši viņām iesaiņotus kaltētus, aromātiskos liepu ziedus.

Ko es no tā ieguvu? - Jauniešus bibliotēkā un milzum daudz pozitīvas enerģijas! Jaunieši te bija un labi pavadīja laiku. Saziņā vairāk tika izmantoti telefoni, nevis grāmatas, bet nekas. Ar dažiem klikšķiem telefonā var izdarīt daudz. Ticu, ka meitenes daudziem saviem draugiem pastāstīja un parādīja, kur atradās tajā brīdī.

…nemaz tik tāla tā Itālija nav, tikai viena grāmatu plaukta attālumā no latviešiem…☺☺☺